Politie verzuimde brand in huis Fritzl grondig te onderzoeken

Indien de politie zijn werk naar behoren had gedaan, had de kelder van Jozef Fritzl, waar hij zijn dochter Elisabeth en hun drie kinderen gevangen hield, al veel eerder ontdekt kunnen worden. In 2003 onderzocht de politie een poging tot brandstichting in het appartementsgebouw, waarvan ze Fritzl verdachten. De twee politieagenten onderzochten het gebouw echter niet grondig genoeg zodat ze de bewuste kelderruimte niet tegen kwamen.

jrosquin

Meerdere brandstichtingen

De politie onderzocht ook niet de twee branden die een jaar later in het gebouw in Amstetten plaats vonden. Nochtans had Fritzl al een aanklacht voor brandstichting opgelopen in 1982, toen een Bed & Breakfast die hij bezat in de vlammen opging. Die zaak werd eveneens geklasseerd.

Volgens een bron ontstond het vuur op twee verschillende plaatsen, wat een duidelijk teken van brandstichting is. Desondanks deden de agenten maar een snelle inspectieronde.

Goede familieband

Een bron uit de psychiatrische kliniek waar Elisabeth en haar kinderen verblijven, zegt dat er zich stilaan een goede familieband vormt tussen de kinderen die bovengronds leefden en Elisabeth en de kinderen die in de kelder opgesloten zaten. De 19-jarige Kerstin is echter nog steeds comateus en vooral de 18-jarige Stefan zou sociaal apatisch zijn. Hij zou de hele dag naar een visbak staren, net als hij jarenlang deed in de kelder om de tijd te verdrijven.