Wilders wil fusie tussen Vlaanderen en Nederland

Geert Wilders heeft weer van zich doen spreken. De controversiële politicus, die onlangs wereldnieuws werd met zijn anti-koranfilm is voorstander van een fusie tussen Vlaanderen en Nederland. Beide entiteiten zouden volgens Wilders veel gemeenschappelijkheden bezitten en zouden er economisch wel bij varen, aldus de PVV-politicus.

jrosquin

Economische voordelen

Wilders doet zijn uitspraken in een interview dat vandaag gepubliceerd wordt in de krant De Telegraaf. Wilders' idee komt er na de aanhoudende communautaire twisten in de federale regering. Die geven volgens de flamboyante politicus dan ook aan dat Vlamingen meer gemeen hebben met Nederlanders dan met Walen.

"Nederland krijgt er de haven van Antwerpen bij, een luchthaven, we hebben cultureel veel met elkaar gemeen, het zou goed zijn voor de werkgelegenheid, het zou ruimte geven, hun schoolsysteem is goed, de belastingen zijn lager", zegt Wilders.

Gesprek tussen Peeters en Balkenende

Wilders ziet het al concreet en oppert dat de Nederlandse premier Balkenende eens een onderhoud zou hebben met zijn Vlaamse collega, minister-president Kris Peeters, over een mogelijk samengaan. Het moet alleszins een vrijwillige en geweldloze fusie worden. "Het is niet de bedoeling dat we een of ander korps naar het zuiden sturen." Een referendum moet volgens hem uitwijzen of beide bevolkingsgroepen het idee genegen zijn.

Het voorstel moet bij Vlaams Belang als muziek in de oren klinken, maar toenadering tussen de PVV en de partij van Bruno Valkeniers ziet Wilders niet zitten. "Ik wil niets met die of enige andere buitenlandse partij te maken hebben."

Meer over Geert Wilders