Bert en Ernie stemmen voor Obama

Het gaat de Democratische presidentskandidaat Barack Obama momenteel erg voor de wind. Sinds zijn overtuigende verkiezingsoverwinning in de staat North-Carolina, neigen steeds meer Democratische supergedelegeerden naar zijn kamp en menen dat zijn rivale Hillary Clinton zich nu maar eens en voor altijd uit de verkiezingsrace moet terugtrekken in het partijbelang.

jrosquin

Maar niet enkel de grote partijheren en -dames zijn overtuigd van Obama's kunnen, ook Bert en Ernie uit Sesamstraat zijn fan van de gekleurde presidentskandidaat. Na enkele stevige argumenten weet Ernie de twijfelende Bert over de streep te trekken.

"Ze oefent gewoon haar democratische recht uit. Ze probeert haar land te helpen", probeert Bert nog. "Het is gewoon blinde ambitie Bert, ze zorgt ervoor dat McCain verkozen zal raken", repliceert Ernie. "Obama is onze beste kans op verandering."

"Vernieuwers hebben ons in het verleden altijd in de steek gelaten. Ik ga toch meer voor de zekerheid. Trouwens al gehoord van zijn dominee-vriend (de gecontesteerde dominee Wright, nvdr)?", verdedigt Bert de kandidatuur van Hillary.

"Dat is gewoon een smerig politiek spelletje van een kanidate die ons beste hoop op herstel probeert te fnuiken. Als zij zou winnen, maak ik mezelf van kant", haalt Ernie uit met emo-argumenten.

"Zonder jou kan ik niet leven Ernie. Ik begrijp het, Clinton probeert ons uit elkaar te drijven. Ze is gewoon een egoïstische trut. Ik stem voor Obama!", moet Bert deemoedig zijn vergissing toegeven.

De presidentsverkiezingen in een bevattelijke notendop dus. Niemand zou het beter kunnen samenvatten...