Nieuw oproepsysteem activeert gps in brandweerwagens

Leopoldsburg - Ook brandweer Leopoldsburg heeft sinds vrijdagavond een nieuw digitaal oproepsysteem. Daardoor kunnen de brandweermannen sneller worden verwittigd. Binnenkort zullen de brandweerwagens de route al kennen wanneer de manschappen erin springen. Het oproepsysteem kan automatisch de gps instellen.

Dankzij de moderne technologie kan de brandweer almaar sneller uitrukken. Vroeger moesten de brandweermannen in stratenplannen de weg zoeken, daarna kwam de gps.
“De brandweermannen moeten die gps op dit moment nog zelf instellen, maar binnenkort wordt het adres van de interventie automatisch doorgekoppeld naar de gps in de wagens. Als de brandweermannen instappen, geeft de gps de route al aan”, zegt persofficier Willy Daelemans van brandweer Leopoldsburg.
Het gemeentebestuur van Leo-poldsburg heeft 50.000 euro geïnvesteerd in het nieuwe oproep-systeem met digitale beepers en radio’s. Dit vermijdt dat kostbare tijd verloren gaat.

“Via dit digitale systeem laten de vrijwilligers weten of ze beschikbaar zijn. Enkel die mensen worden opgeroepen. En dan zijn we zeker dat die ook opdagen voor een noodoproep”, zegt officier Daelemans.

Marij WYERS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio