Oud Rekem comité zoekt nog vrijwilligers

Print
Oud Rekem comité zoekt nog vrijwilligers

Oud Rekem comité zoekt nog vrijwilligers

Lanaken - Onlangs werd Oud Rekem uitgeroepen tot mooiste dorp van Limburg en werd daarmee genomineerd om deel te nemen aan de strijd naar het mooiste dorp van Vlaanderen.

In een volksvergadering op 7 mei was het verzamelen geblazen voor vrijwilligers die zich gaan inzetten in de laatste fase van de strijd tussen de vijf provinciale genomineerden om uitgeroepen te worden tot 'het mooiste dorp van Vlaanderen'.

Het pittoreske museumkerkje aan de Groenplaats, was behoorlijk gevuld met strijders voor het goud. Toch is het comité nog op zoek naar vrijwilligers die zich mee willen inzetten tijdens deze laatste dagen voor de definitieve verkiezing.

Onder de vrijwilligers waren naast Burgemeester Willen en Schepen van Cultuur Mark Curvers ook de twee ereburgemeesters, Vangronsveld en Delwaide aanwezig. Ook Oud-Notaris Leonard Delwaide, die tevens de laatste burgemeester (tot aan de fusie) was van Rekem, liet ter plaatse aan alle media (zie foto) weten waarom volgens hem, Oud Rekem zeker het mooiste van Vlaanderen is. "Waar vind je elders zo'n mooi kasteel met poortgebouw, zo'n mooie Museumkerk en Museumapotheek en niet te vergeten het Distillerie-museum waar alle benodigdheden om te distilleren (1890-1958) nog aanwezig zijn. Daarnaast zijn er nog al die fraai gerestaureerde huizen en de stadspoort en al die andere dingen die Oud Rekem zo uniek maken."

"Om dit streefdoel te bereiken zullen er vele evenementen bezocht worden door de vrijwilligers, waar de bezoekers hun e-mailadres en GSM-nummer achter kunnen laten om hen op de dag van de beslissing (24mei) te kunnen bereiken om te stemmen. Ook zijn er vrijwilligers welkom die met de PC en zeker met Excel goed overweg kunnen", laat Wilfried Geraerts P.R. en Communicatieverantwoordelijke van de Gemeente Lanaken nog weten.

Na de volksvergadering ging het richting brasserie 'Het gerechtgebouw' om de dorstigen te laven en verder door te praten over al die initiatieven. Wellicht zijn er na het innemen van het geestverrijkend vocht nieuwe ideeën ontstaan.

Mocht u zich ook willen engageren in deze laatste fase van de verkiezing dan kunt u altijd terecht op het GSM nummer 0475/959514 of stuur een mail naar koen.stouten@lanaken.be en voor alle verdere informatie en om de strijd op de voet te volgen www.oudrekem.be

In Oud Rekem rekenen ze op u.

Auteur: Arnold Roberts

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio