Twee kinderen omgekomen bij woningbrand Aartselaar

Bij een hevige woningbrand vanochtend rond 6 uur in Aartselaar vond een gezinsdrama plaats. Twee kinderen zijn verkoold teruggevonden. Dat bevestigt de brandweercommandant.

jrosquin

De brand ontstond in een woning in de Reetsesteenweg. Het vuur sloeg al snel over naar een aanpalende woning. Toen de brand uitbrak waren een moeder en haar drie kinderen in het huis. De moeder en haar tienerdochter konden uit eigen beweging de woning verlaten. Ze werden afgevoerd naar het Sint-Augustinusziekenhuis. De 18-jarige dochter verkeert in zeer kritieke toestand. Ook de moeder van 42 jaar is zwaargewond.

Volgens de brandweercommandant zijn twee kinderen, een dochter van 12 en een zoon van 16 jaar, in de brand omgekomen. De brandweer vond de twee tieners verkoold terug. De twee tieners werden van buitenaf nog gezien, een jongen door het dakvenster en een meisje op de eerste verdieping. Een vrachtwagen stopte nog voor het raam waar het meisje stond om haar te laten springen, maar het meisje durfde niet.

Ook de inwoners van het aanpalende huis, een koppel en een baby, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij verkeerden in schocktoestand.

De spuitgasten van Aartselaar kregen versterking van die van Kontich en de brand zou ondertussen onder controle zijn. De twee woningen zijn echter volledig uitgebrand. De brandweer zei nog nooit zo'n enorme woningbrand mee gemaakt te hebben. De vlammen kwamen metershoog. Het is nog niet duidelijk hoe het vuur is ontstaan. Mogelijk is er sprake van een gaslek

Meer over Aartselaar