Biologische vader Baby D. mag kind niet zien

De biologische vader van Baby D, Hasselaar Bart Philtjens, mag geen contact hebben met het kind. Dat heeft een rechter in Utrecht beslist. Nederlandse pleegouders hebben de 3-jarige Belgische peuter al sinds 2005 onder voogdij.

bsouffreau

Philtjens wilde via rechterlijke weg zijn kind zien, maar dat is nu geweigerd. Eerder besliste al een andere rechter in Nederland dat de Hasselaar geen omgangsrecht met zijn kind mag hebben. Toen werd geargumenteerd dat hij geen familieleven met het kind heeft gekend.

De rechter in Utrecht baseerde ditmaal zijn uitspraak op het advies van de Nederlandse Raad voor Kinderbescherming. De raad luisterde naar alle betrokken partijen: de Hasseltse wensouders, de Nederlandse wensouders en de draagmoeder.

Beroep

Philtjens had voor de zitting al aangekondigd dat hij beroep zou aantekenen als de rechtbank van Utrecht een uitspraak zou vellen dat in zijn nadeel zou zijn.

De driejarige dochter van Philtjens blijft intussen bij de Nederlandse pleegouders.

Rechtszaak in België

Daarnaast loopt er ook in ons land nog een strafonderzoek tegen de Nederlandse pleegouders en de Oost-Vlaamse draagmoeder. Die had de baby eerst aan philtjens beloofd, maar nadien aan de Nederlanders verkocht.

Volgens de advocaat van Philtjens, Jef Vermassen, zijn de Nederlanders onder meer schuldig aan 'het ontvoeren en onrechtmatig verbergen van een kind'.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio