Bokser Sugar Jackson verlengt Europese titel

Print
Bokser Sugar Jackson verlengt Europese titel

Bokser Sugar Jackson verlengt Europese titel

'Sugar' Jackson heeft zaterdagavond met succes zijn Europese titel bij de weltergewichten verdedigd. In een stampvolle Lotto Arena haalde onze landgenoot het op punten van de ongeslagen Oekraïner Viktor Plotnikov.

Jackson nam in zijn 'thuismatch' meteen het heft in handen. De eerste ronde was voor hem. In de twee volgende rondes was het vooral Jackson die de klappen uitdeelde, Plotnikov moest incasseren.

Ook in de vierde en vijfde ronde bleef het er naar uitzien dat Plotnikov zijn eerste nederlaag in 20 kampen ging lijden, hoewel hij meer weerwerk bood als in het begin van de partij. Jackson sloot de vijfde ronde af met imposant slotoffensief. In de zesde ronde hetzelfde scenario: Jackson combineerde, Plotnikov beperkte zich tot counteren.

Ronde zeven en acht verliepen iets minder vlot voor Jackson. Plotnikov kwam nu en dan scherp uit de hoek en Jackson struikelde ook even. Maar opnieuw had Jackson het beste slotoffensief in huis.

Plotnikov begon stilaan te beseffen dat hij op punten wellicht zou gaan verliezen en ging nu voluit voor de knock-out. Maar Sugar Jackson lijkt net zo goed dichtbij het behalen van zijn 24ste knock-out.

In de laatste 2 ronden bleek dat Plotnikov te vermoeid was om nog voor de ommekeer te zorgen. Tot een knock-out kwam het niet, maar Sugar Jackson won de partij op punten; de drie juryleden riepen Jackson unaniem uit tot winnaar.