Lokeren wint met 1-2 op veld van Westerlo

Print
Lokeren wint met 1-2 op veld van Westerlo

Lokeren wint met 1-2 op veld van Westerlo

Lokeren greep de zege tegen Westerlo in de slotfase, met Golan in een hoofdrol. In die slotfase lokte de bezoekende spits een strafschop uit die door Carlos werd omgezet en in blessuretijd rondde hij een rush met een geplaatste schuiver af.

Bekijk de samenvatting !

Westerlo moest het nog steeds stellen zonder de geblesseerden Dirar en Van den Eede. Trainer Ceulemans dropte naast Van Hout de Odita in de spits. Met succes want de Nigeriaan tikte halverwege de eerste helft een voorzet van Farssi van dichtbij voorbij Copa.

Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg die in een evenwichtige eerste helft het gevaarlijkst voor de dag kwam. In het eerste kwartier kwamen Van Hout en Zelenka al dicht bij de openingstreffer. Eerstgenoemde keilde een voorzet Odita van dichtbij over terwijl Zelenka op Copa besloot. Kort hierop toonde De Winter waarom hij door de Westelse supporterclubs tot speler van het jaar werd gekroond door een kogel van Golan uit de bovenhoek van zijn kooi te boksen.

Diezelfde Golan kwam op het halfuur dicht bij de gelijkmaker toen hij een zwieper van Muharemovic rakelings voorlangs kopte. Het laatste wapenfeit voor de rust was voor de thuisploeg. Sarki haalde van op de rand van de zestien snoeihard uit, maar Copa ranselde de bal naast.

Ook na de rust kon de wedstrijd alle kanten op. Westerlo stak met een schot van Odita op Copa en een pegel van Zelenka, die naast zoefde, als eerste de neus aan het venster. Lokeren zette hierop druk op de ketel, maar was hierbij nauwelijks gevaarlijk. Tot Delen iets te ruw te werk ging bij een duel met Golan die gretig neerging in de zestien. Scheidsrechter Bultynck legde de bal op de stip waarna Carlos de penalty omzette.

Kort hierop kwam Odita dicht bij een tweede thuisdoelpunt maar Copa keerde de kopbal van de Nigeriaan van de doellijn. In blessuretijd kreeg Westerlo het deksel op de eigen neus toen Golan op De Winter afstormde om de bal in de hoek te schuiven.

BO

Scheidsrechter: Bultynck.
Toeschouwers: 4.000.
WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Corstjens, Van Kerckhoven, Delen, Sarki, Wils, Zelenka, Farssi, Odita, Van Hout.
LOKEREN: Copa, Muharemovic, Doll, Carlos, El Mouataz, Overmeire, Pavlovic, Tsholola, Mbayo, Golan, Ouwo Moussa.
Doelpunten: 21’ Odita 1-0, 80’ Carlos 1-1 (strafschop), 90’ Golan 1-2.
Gele kaarten: El Mouataz (fout), Panandetiguiri (fout), Pavlovic (fout).
Vervangingen: 46’ Tsholola door Panandetiguiri, 53’ Doll door Bouabe, 67’ Ouwo Moussa door Tambwe, 73’ Zelenka door Van Imschoot, 85’ Odita door Dekelver en Sarki door Wagemakers.