Kampioen Standard vlot voorbij mak Dender

Print
Kampioen Standard vlot voorbij mak Dender

Kampioen Standard vlot voorbij mak Dender

Standard had gisteren nog een toetje voor zijn supporters in petto. Anders dan op Charleroi gingen de Rouches tegen Dender nog eens vol aan de bak. Dat leverde een leuke wedstrijd op die de kersverse landskampioen met 3-0 won na twee goals van Mbokani en eentje van Jovanovic. Een volgepakt Sclessin bedankte zijn helden en maakte er een sfeervolle avond van.

Bekijk de samenvatting !

Met fris combinatievoetbal baanden de Rouches zich een weg naar het doel van Berthelin. Jovanovic miste twee kansen, Defour trof de paal. Dender kon enkel dreigen via een kopbal van Dufoor en een schotje van Sanchez. Net voorbij het half uur bediende Jovanovic zijn spitsbroeder Mbokani met een listig lobje. De Congolees omspeelde eerst Berthelin en kopte dan binnen. Even later was het de beurt aan Jovanovic om op voorzet van Mbokani overhoeks te scoren.

In de tweede helft ging Standard op zijn elan verder. Het publiek bewees nog eens het beste van België te zijn. De Mexican wave raasde minutenlang door het stadion. Dender stond erbij en keer ernaar. Gelukkig voor de Oost-Vlamingen was Berthelin bij de les. Op het uur moest Espinoza met een knieblessure naar de kant na een botsing met Mulemo. De Vriendt nam zijn plaats in. Mbokani maakte er met zijn 14de van het seizoen in de slotfase nog 3-0 van na een afgeweken schot van Defour. Waarna de Rouches hun officiële kampioenentrofee in ontvangst namen en Sclessin nog een feestje bouwde.

Stijn Joris

Scheidsrechter: Jerome Nzolo.
Toeschouwers: 27.000.
STANDARD: Espinoza - Marcos, Onyewu, Dante, Mulemo - Dufer, Witsel, Defour, Toama - Mbokani, Jovanovic.
DENDER: Berthelin - Deflandre, Servaes, De Rijck, Filipovic - De Petter, Sanchez, Vanderbiest, De Groote - Dufoor, Sylla.
Vervangingen: 62' Espinoza door De Vriendt, 70' Toama door Dembele, 77' Sylla door Cabeke, 78' Deflandre door Gerets, 84' Sanchez door De Pever, 87' Dufer door Papassarantis.
Doelpunten: 33' Mbokani 1-0, 40' Jovanovic 2-0, 80' Mbokani 3-0.
Gele kaarten: geen.