Roeselare klopt Moeskroen met 2-0

Print
Roeselare klopt Moeskroen met 2-0

Roeselare klopt Moeskroen met 2-0

Roeselare heeft op eigen veld met 2-1 gewonnen van Moeskroen. Daan Vaesen (foto) vierde gisterenavond zijn honderdste wedstrijd in de hoogste klasse met het winnende doelpunt. Wat de verdediger in zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever helemaal niet slecht uitkomt.

Bekijk de wedstrijdbeelden.

Enkel Moeskroen haalde in het openingskwartier een redelijk niveau. Sierens werkte met een geweldige redding een schot van Walasiak in hoekschop. De Roeselaredoelman moest zich gewonnen geven toen de bal na een hoekschop slecht werd weggewerkt. De plaatsbal van Baseggio was perfect. Roeselare stuiterde achter de feiten aan. Het kwam niet verder dan een laag tempo en een reeks knullige balverliezen.

Tot Dissa even voorbij het halfuur met een individuele actie de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd bracht. De Malinees draaide knap weg van het centrale verdedigersduo van Moeskroen en mikte zijn veertiende van het seizoen in het dak van het doel. In de slotminuten van een magere eerste helft stopte Sierens een laag schot van Oussalah en kanjerde Wasaliak op het kader.

De tweede helft was aanvankelijk geen inspiratiebron voor beterschap. Ondanks het wandeltempo bleven de misverstanden zich langs beide zijden opstapelen. Tot Daan Vaesen zijn moment van glorie vierde en op hoekschop raak buffelde. Een doorgebroken Thompson liet de 3-1 liggen en Sierens hield met twee reddingen Assou van de gelijkmaker.

DM

Toeschouwers: 4.800.
ROESELARE: Sierens, Van Loo, Vaesen, Mirvic, Soares, De Vleeschauwer, Oliseh, Tanghe, Thompson, Dissa, Kpaka.
MOESKROEN: Volders, Chantry, Sapina, Van Gyseghem, Vandooren, Walasiak, Assou, Baseggio, Oussalah, Custovic, Deranja.
Doelpunten: 14' Baseggio 0-1, 31' Dissa 1-1, 63' Vaesen 2-1.
Vervangingen: 56' Oliseh door Oyen, 64' Ousalah door Sishuba, 77' Deranja door Toumou, 83' Kpaka door Covic, 85' Chantry door Coto, 90' De Vleeschauwer door Ternest.
Gele kaarten: Custovic (fout), Deranja (fout), Thompson (spelbederf), Tanghe (fout).