Germinal Beerschot verslaat KV Mechelen in spektakelmatch

Print
Germinal Beerschot verslaat KV Mechelen in spektakelmatch

Germinal Beerschot verslaat KV Mechelen in spektakelmatch

Germinal Beerschot heeft in een ware spektakelmatch de maat genomen van KV Mechelen: de Kielse Ratten wonnen met 4-3.

Bekijk de samenvatting

Voor de wedstrijd werd de 27-jarige Germinal Beerschotsupporter Maarten De Smedt, die vorig weekend op weg naar Bergen in de supportersbus totaal onverwacht overleed, gehuldigd door een vol stadion. In het KV Mechelenvak werd een spandoek met "Tranen kennen geen kleur" ontvouwd en voorzitter Jos Verhaegen, afgevaardigd bestuurder Herman Kesters en aanvoerder Kurt Van Dooren met Kris De Wree legden een krans neer. Na een ijzingwekkende minuut stilte kon de wedstrijd van start gaan terwijl "You'll never walk alone" en "Bostero Soy" nog door de luidsprekers galmde.

KV Mechelen nam aanvankelijk het initiatief, maar veel gevaar werd niet gecreëerd. Germinal Beerschot herstelde het evenwicht en een bedrijvige Tosin Dosunmu besloot na een persoonlijke actie naast. Dat was slechts uitgesteld, want toen Pieterjan Monteyne voorzette en aan de tweede paal King vond, legde die af in de voeten van Dosunmu, die na een mooie beweging nu wel scoorde.

Tien minuten later fungeerde Dosunmu, die een slecht weggetrapte bal doelman Renard onderschepte, als aangever en was het King die afwerkte en de stand op 2-0 bracht. Een technische sterker Germinal Beerschot kreeg zo wat het verdiende.

Vijf minuten na de rust, op vrijschop van Dunkovic, deed Vleminckx de bal afwijken voorbij Steppe en bracht zo KV opnieuw in de match. Mechelen was nu gelanceerd. Nadat Malki een kans op aangeven van Dosunmu over had geschoten, stak Charaï mooi centraal door en bracht zo Dunkovic alleen voor Steppe. Dunkovic omspeelde de doelman en legde de 2-2 binnen.

De match werd nu heel boeiend, want beide ploegen gingen voluit voor de winst. Iddi trof eerst nog de lat en dan werd Colman ingebracht. Renard bracht redding op een poging van Dosunmu, maar de goed gevolgde Malki zette Germinal Beerschot opnieuw op voorsprong. Woelwater Vleminckx bracht Steppe nog eens in de problemen, maar die redde in hoekschop.

Germinal Beerschot herstelde zich helemaal toen Colman op rechts Dosunmu wegstuurde, die gemeten voorzette en Malki zijn tweede van de avond voorschotelde. Nog gaf KV Mechelen zich niet gewonnen, want Vleminckx lukte op hoekschop van Boussaidi ook zijn tweede van de avond.

HF

Scheidsrechter: Wouters
Toeschouwers: 12.000
GERMINAL BEERSCHOT: Steppe, M. Monteyne, Van Dooren, Lembi, P. Monteyne, King (62' Colman), Ederson, Wamfor (82' Losada), Cruz (88' De Wree), Malki, Dosunmu.
KV MECHELEN: Renard, Van Hoevelen, Mellemans, Ivens, Crabeels (76' Boussaidi), Van Goethem, Dunkovic, Persoons (82' Biset), Iddi (73' Kielo Lezi), Charaï, Vleminckx.
Doelpunten: 27' Dosunmu 1-0, 38' King 2-0, 51' Vleminckx 2-1, 56' Dunkovic 2-2, 65' Malki 3-2, 78' Malki 4-2, 86' Vleminckx 4-3.