Brussels-doelman houdt Cercle Brugge in bedwang

Print
Brussels-doelman houdt Cercle Brugge in bedwang

Brussels-doelman houdt Cercle Brugge in bedwang

Cercle Brugge dreigt zijn vierde plaats nog te verliezen. Het dwong tegen Brussels vijftien hoekschoppen en een karrevracht kansen af, maar kon niet scoren. Brussels-doelman Werner keepte beresterk.

Bekijk de samenvatting !

Brussels toonde zich aanvankelijk agressiever en won meer duels, waardoor Cercle moeilijk in zijn spel kwam. Kansen afdwingen was er voor de Brusselaars niet bij. Daarna kwam Cercle meer in de wedstrijd. De Smet kon Snelders net niet bereiken, Iachtchouck volleyde over en na 16 minuten moest Guterstam een kopbal van Portier op de lijn redden. De beste kans was er toen Serebrennikov De Smet wegstuurde, die hield Zubar af maar stuitte dan op een been van Werner.

Net voor het halfuur de eerste kans voor de bezoekers: Alex kon na een één-tweetje met Guterstam de bal echter niet tussen de palen krijgen. Twee minuten later miste Nyoni alleen voor Werner de tot dan mooiste kans. Kort voor rust dwarrelde een afgeweken schot van Snelders op de paal en de rebound van Serebrennikov werd door Werner fabuleus gered. De kansenverhouding voor de rust was iets van 7-2, de hoekschoppenverhouding was 7-0. Het overwicht was duidelijk, maar... de doelpunten ontbraken.

Meteen na de pauze legde Serebrennikov de bal al op het dak van het doel en de toon was weer gezet. Cercle bleef op zoek naar het doelpunt. Toen op het uur Serebrennikov Iachtchouck lanceerde, werd die net voor de rechthoek door Zubar gepakt. Rood voor de Fransman maar dat maakte het Cercle niet gemakkelijker, want Brussels had nog meer redenen om zich terug te trekken.

Werner hield Brussels weer recht op een poging van Iachtchouck in wat nu echt een schiettent was geworden. De voorzetten en corners bleven komen, Nyoni en Iachtchouck verknalden de kansen. Vier minuten voor tijd kreeg Brussels zijn eerste kans maar Gueye knalde op Dantschotter.

(Daniël CHRISTIAENS)

Scheidsrechter: S. Gumienny.
Toeschouwers: 8.549.
CERCLE BRUGGE: Dantschotter; Boi, Viane, Portier, Van Mol (85’Vandenbussche); Serebrennikov, Hasi, Nyoni; Iachtchouck, Snelders, De Smet.
BRUSSELS: Werner; Bruno, Haydock, Zubar, Nezine; Sorokin, Sutchuin (46’Matumona), Le Postollec, Gorius; Alex Da Silva (71’Andic), Guterstam (77’Gueye).
Doelpunten: geen.
Gele kaarten: Sutchuin, Guterstam, Serebrennikov, Iachtchouk.
Rode kaarten: 60’ Zubar.