AA Gent boekt eerste zege in 8 wedstrijden

Print
AA Gent boekt eerste zege in 8 wedstrijden

AA Gent boekt eerste zege in 8 wedstrijden

AA Gent heeft gisteren een stap gezet naar het behoud van de zesde plaats door zijn rechtstreekse concurrent Charleroi in een onderling duel met 2-1 te verslaan. Belangrijker was allicht dat met vlagen goede combinaties op de mat kwamen, wat het vertrouwen met het oog op de bekerfinale moet doen stijgen.

Bekijk de samenvatting !

Veertien dagen voor de bekerfinale trok AA Gent op zoek naar een eerste competitiezege in acht weken. Azofeifa demonstreerde al vroeg zijn vuurkracht maar Lacquait was attent. Dat kon niet gezegd worden van Rosales die te kort terugspeelde maar Jorgacevic tijdig zag uitkomen om Akpala van een treffer te houden.
Chakouri kopte nog een mooie kopkans in de handen van uitblinker Jorgacevic maar Gent opende de score toen Foley een gedevieerde voorzet van Maric vallend kon binnenkoppen: 1-0.

Lacquait moest zich nog eens reppen op een loeier van Grondin maar Jorgacevic zorgde voor de save van de avond toen hij een poging van weer Akpala, nu vrijgespeeld door Mujangi Bia, pareerde.

Derde keer goede keer voor Akpala. Hij reageerde het vlugst toen een vrijschop in de muur afweek en deze keer was Jorgacevic verslagen: 1-1. Goed voor zijn zeventiende treffer van het seizoen en de leiderspositie bij de topscorers. Ei zo na bracht zijn ploeg al meteen ook voor maar zijn lobbal kwam via de onderkant van de lat uit het doel.

Toch kon Gent nog de wedstrijd doen kantelen. Olufade stak binnen door naar Azofeifa die met een opwippertje Lacquait het nakijken gaf: 2-1. Ook de achtste rode kaart van het seizoen voor AA Gent (Rosales kreeg twee keer geel) veranderde de score niet meer.

Scheidsrechter: Christof Virant.
Toeschouwers: 9.983.
AA GENT: Jorgacevic - Rosales, Suler, De Roeck, Moia - Azofeifa, Grondin, Maric - Olufade, Foley, Ruiz.
CHARLEROI: Laquait - Chakouri, Ciman, Sbai, Diallo - Mujangi Bia, Smolders, Sergio, Oulmers - Akpala, Orlando.
Doelpunten: 28’ Foley 1-0, 47’ Akpala 1-1, 72’ Azofeifa 2-1.
Vervangingen: 67’ Orlando door Christ, 76’ Sergio door N’Dri, 80’ Ruiz door Ljubijankic en Grondin door De Beule, 88’ Ciman door Blanc en Foley door Fadiga.
Gele kaarten: Oulmers (fout), Orlando (fout), Rosales (fout), Akpala (handspel), N’Dri (fout).
Rode kaarten: 85’ Rosales (tweede geel, fout).