Sint-Truiden en Bergen spelen 1-1 gelijk

Print
Sint-Truiden en Bergen spelen 1-1 gelijk

Sint-Truiden en Bergen spelen 1-1 gelijk

STVV tekende voorbehoud aan om de wedstrijd tegen Bergen af te werken. Aanleiding is de al dan niet reglementaire transfer van Mohamed Dahmane van Genk naar Bergen enkele maanden geleden. Net hij, Mo Dahmane, scoorde op Staaien. Cantaluppi maakte gelijk vanop de stip.

Bekijk de wedstrijdbeelden.

In Sint-Truiden organiseerde de thuisaanhang een optocht waarbij het ontslag van algemeen directeur Sylvain Gielen en sportief verantwoordelijke Guy Mangelschots geëist werd. Zij zijn de kop van jut bij de Kanarie-fans.

Bergen trok zich van het gedoe geen bal aan en leverde voor de rust het minst slechte spel op Staaien. Cordaro en Mirri misten de eerste kansen. Dahmane, van wie de transfer van Bergen naar Genk mogelijk nog een staartje krijgt, scoorde even later wel toen hij op wandel mocht in de verdediging: 0-1.

STVV probeerde te dreigen, maar voorin waren er geen aanspeelpunten. Pospisil knalde zijn beste mogelijkheid ver over de kooi van Herpoel. Na de koffie probeerde Coulibaly met individuele acties het tij te doen keren. Coulibaly profiteerde bijna toen Nibombe het evenwicht verloor, het schot dwarrelde voorlangs.

Vijf minuten later oogstte de Franse topschutter van STVV toch succes. Nibombe buffelde Coulibaly neer in de zestien, Cantaluppi maakte gelijk vanop de stip. Bij Bergen kreeg Okkonen zijn tweede geel van de avond, waardoor STVV alles uit de kast haalde om de trouwe aanhang toch nog een thuiszege in eerste klasse te bezorgen. Coulibaly en Pospisil kregen kansen maar faalden.

Scheidsrechter: Saadouni.
Toeschouwers: 5.000.
STVV: Mignolet, Collen, Hayen, Cantaluppi, Deferm, Wilmet, Delorge, Debroux, Van Dessel, Pospisil, Coulibaly.
BERGEN: Herpoel, Brahami, Nibombe, Mirri, Pistone, Okkonen, Ragued, Nicaise, Cordaro, Dahmane, Stolica.
Vervangingen: 46’ Collen door Wisniowski, 46’ Pistone door Jay, 61’ Stolica door Zoko, 75’ Nicaise door Dalmat, 82’ Van Dessel door Beslija, 91’ Wilmet door Sidibe.
Doelpunten: 25’ Dahmane 0-1, 72’ Cantaluppi (strafschop) 1-1.
Gele kaarten: Okkonen (fout + onsportief gedrag), Mirri (fout), Cantaluppi (protest).
Rode kaart: Okkonen (2x geel).