De Bonis wint koninginnerit in Ronde van Romandië

Print
De Bonis wint koninginnerit in Ronde van Romandië

De Bonis wint koninginnerit in Ronde van Romandië

Francesco De Bonis heeft de koniginnerit in de Ronde van Romandië gewonnen. In een spectaculaire slotfase mocht de Italiaan van Gerolsteiner, eerst nog voorbijgesneld door de Fransman John Gadret, alsnog het zegegebaar maken.
BR>

Een groepje met onder meer Zubeldia, Clement, De Bonis en Albasini reed nooit meer dan twee minuten voorsprong op het peloton bij elkaar. De Astana-ploeg van leider Klöden reed aan kop van de grote groep en toen Rabobank zich ook kwam moeien, leek een hergroepering in de maak. Thomas Dekker van Rabobank had zijn eigen krachten echter overschat: hij moest opgeven.

De Bonis liet zijn metgezellen voorin alleen achter. Vanuit het peloton kwam Manuel Beltran aansluiten. Onze landgenoot Dries Devenyns probeerde tot bij de twee koplopers te geraken, maar hij kwam ten val even voor de slotklim.

Leider Klöden, op kop van de groep der favorieten, deed de voorsprong zienderogen slinken, maar de koplopers leken stand te gaan houden. Tot crosser John Gadret naar voren vloog. Hij ging op en over de koplopers, maar De Bonis beet zich vast in zijn wiel en ging in de laatste meters nog over de Fransman.