21-jarige vrouw komt om bij ongeval op Brusselse Ring

Print
21-jarige vrouw komt om bij ongeval op Brusselse Ring

21-jarige vrouw komt om bij ongeval op Brusselse Ring

Bij het dodelijk ongeval op de Brusselse buitenring is vrijdagavond een 21-jarige vrouw om het leven gekomen. Er vielen ook drie zwaargewonden en acht lichtgewonden. Bij de gewonden waren er zes kinderen, van wie er een erg aan toe is.

Het ongeval vond plaats iets na acht uur en begon op de binnenring. Daar reed een Volkswagen Polo achteraan in op een voorligger. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Sint-Agatha-Berchem, verloor daardoor de controle over het stuur. Haar wagen vloog uiteindelijk over de vangrail op de middenberm.

Gezin zwaargewond

Daarna ramde de Polo een tegenligger in de flank om daarna frontaal op een Volkswagen Golf te botsen. De 21-jarige bestuurster van de Polo liet daarbij het leven. In de Golf zat een koppel uit Molenbeek met hun 7-jarige dochter. Vader, moeder en kind raakten zwaargewond. Hun toestand zou intussen wel gestabiliseerd zijn.

Een vijfde wagen, met daarin een vrouw en haar acht maanden oude baby, moest hard remmen. De wagen ging daarop aan het tollen en kwam op zijn dak terecht. Moeder en kind raakten slechts lichtgewond.

Nog twee andere wagens raakten beschadigd door rondvliegende brokstukken, maar de inzittenden van die wagens bleven ongedeerd. Door het ongeval was het vrijdagavond urenlang aanschuiven op de Brusselse Ring in beide richtingen.