"Topman van Comité P deed géén valse aangifte"

Print
"Topman van Comité P deed géén valse aangifte"

Topman van Comité P deed géén valse aangifte

Het verhaal dat Hans De Groote, topman bij het Comité P, betrapt is op de valse aangifte van gsm-diefstal is "totaal uit de lucht gegrepen en zonder meer lasterlijk", aldus het Comité P.

Adjunct-directeur-generaal Hans De Groote zou in 2004 betrapt op de valse aangifte van een gsm-diefstal. Het Comité P, het orgaan dat moet toezien op de politiediensten, zou daarop tussenbeide zijn gekomen bij het parket om de zaak blauw-blauw te laten. Volgens het Comité P komt het bericht echter van een ontslagen werknemer die weerwraak wil nemen.

"Uit de lucht gegrepen"

"De beweringen en aantijgingen zijn totaal uit de lucht gegrepen en zonder meer lasterlijk", luidt het in het perscommuniqué van het Comité P. "Er is in de verste verte geen sprake van een valse aangifte." Begin 2004 zou De Groote zijn GSM gewoon kwijtgespeeld zijn. Hij ging uit van diefstal en stelde het Comité P op de hoogte, maar uit verder onderzoek bleek dat De Groote zijn gsm wellicht had verloren door hem op het dak van zijn wagen te laten liggen.

Volgens het Comité P heeft het parket van Dendermonde de zaak geseponeerd omdat er geen sprake bleek te zijn van een valse aangifte. Bij die beslissing is het Comité P naar eigen zeggen helemaal niet tussengekomen.

Ook de aantijging van Jean-Marie Dedecker (LDD), die zei dat de documenten over de zaak uit de databanken zijn gewist, kloppen volgens het Comité P niet. Van een 'malaise' bij de betrokken dienst is dan ook "totaal geen sprake".