Ali Carter voorbij Joe Perry naar finale WK Snooker

Print
Ali Carter voorbij Joe Perry naar finale WK Snooker

Ali Carter voorbij Joe Perry naar finale WK Snooker

Ali Carter (foto) en Ronnie O'Sullivan zijn de finalisten van het WK Snooker 2008. Carter versloeg Joe Perry zaterdagavond in een spannende partij met 17-15.

Carter sloot gisteravond af met een 9-7 voorsprong, maar Perry maakte daar vanochtend snel komaf mee. Hij won de eerste vier frames en ging de pauze in met een 11-9 voorsprong.

Eén puntje

Carter kwam terug tot 11-10, maar met een break van 82 liep Perry verder uit tot 12-10. Het leek 13-10 te gaan worden, maar Perry miste een makkelijke rode en Carter won frame 23 met één puntje verschil: 12-11. In de laatste frame kwam Perry niet tot scoren: 68-0 en dus een 12-12 tussenstand.

Aan elkaar gewaagd

In de namiddag- en avondsessies hetzelfde scenario: twee spelers die om de beurten frames wonnen en elkaar geen duimbreed toegaven. Van 12-12 ging het gelijk op naar 14-14 en 15-15, maar op het cruciale moment kon Carter tot 16-15 uitlopen.
In het frame dat daarop volgde misten beide spelers een aantal kansen. Carter was slechts een paar pots verwijderd van een finaleplaats, maar miste een vrij makkelijke rode bal. Perry kwam terug aan de tafel, maar ook hij kon zijn zenuwen niet bedwingen. Carter maakte de klus vervolgens af door blauw en roze te potten.

De BBC vroeg Carter wat de sleutel tot zijn succes is. "Het gaat erom rustig te blijven wanneer je in je stoel zit en je opponent speelt. Je kan een match winnen of verliezen aan de hand van hoe je omgaat met het wachten," zei Carter.

Carter en O'Sullivan nemen het zondagnamiddag tegen elkaar op in een droomfinale; beide spelers slaagden er tijdens het toernooi in een 147-maximum te scoren. De finale belooft dan ook een boeiend kijkstuk te worden. O'Sullivan kan zijn derde wereldtitel pakken, Carter zijn allereerste.