Ibrahim Sidibe: 'Ik ben niet uit op geld'

Ibrahim Sidibe: 'Ik ben niet uit op geld'

Ibrahim Sidibe: 'Ik ben niet uit op geld'

Algemeen directeur Sylvain Gielen doet momenteel de ronde bij STVV. Elke speler komt individueel zijn toekomst bespreken. “Sidibe was nog niet aan de beurt, maar ik ga ervan uit dat hij blijft”, aldus Gielen. Er blijven veel clubs in hem geïnteresseerd, dat is niet zomaar. Tot nog toe denk ik dat alleen Chimedza aanstuurt op een vertrek bij ons. Er hebben zich al clubs gemeld. We zien wel of er een goed bod komt."

Hij moest dé scoringsmachine van STVV worden, Ibrahim Sidibe (28). Vijf maanden na zijn komst naar Staaien staat de Senegalees nog steeds droog en moet STVV naar tweede klasse.

Heel Sint-Truiden verwachtte na Nieuwjaar vuurwerk met jou in de spits. Laten we open kaart spelen: je bakte er niets van.

“Een correcte vaststelling. Ik had me ook iets anders voorgesteld. Maar waar het aan ligt? Ik zou het niet weten. Bij Debrecen maakte ik meer dan veertig potten. Bij STVV wil het maar niet lukken.”

Hoe zwaar weegt het op je dat je zelf niet voor de goals kan zorgen?

“De meeste mensen in mijn omgeving denken dat het een mentaal probleem is. Ik sprak al een paar keer met ex-coaches en probeerde hun raad op te volgen. Tevergeefs.”

Begrijp je dat de STVV-fans diep teleurgsteld zijn in jou?

“Absoluut. Een spits moet voor goals zorgen, zo simpel is het.”

Sommige supporters hier zien jou als de grote poenpakker. Terecht?

“Neen, ik ben niet uit op geld. Er is niet zo’n verschil tussen mijn salaris hier en dat van bij Debrecen. Als speler kan je veel verdienen door premies van winstmatchen te pakken. Hoeveel premies heb ik gehaald?”