Zit McLaren achter nazi-seksschandaal Mosley?

Print
Zit McLaren achter nazi-seksschandaal Mosley?

Zit McLaren achter nazi-seksschandaal Mosley?

Nieuwe -enigszins verrassende wending in de zaak-Mosley: Radovan Novak, voorzitter van de Tsjechische Auto Club, heeft op de Tsjechische radio gezegd dat het McLaren Formule 1-team Max Mosley erin geluisd heeft.

Volgens Novak wou McLaren wraak nemen voor de straf die het vorig jaar ontving in een spionagezaak waarbij Nigel Stepney van Ferrari informatie doorspeelde aan Mike Coughlan van McLaren. Het team beweerde altijd dat Coughlan op eigen houtje handelde, maar onder andere e-mailverkeer tussen de McLaren-piloten Fernando Alonso en Pedro de la Rosa bracht aan het licht dat er meerdere personen bij McLaren op de hoogte waren van de documenten.

De FIA (Internationale Automobielfederatie) bedacht McLaren met een boete van 100 miljoen dollar en een schrapping van alle punten in het constructeurs-WK van 2007

Volgens Novak werd FIA-voorzitter Max Mosley -die onlangs in opspraak kwam door zijn deelname aan een orgie in nazi-stijl- erin geluisd door McLaren, "uit wraak".
"Als je een team een enorme straf geeft, moet je rekening houden met een wraakactie," aldus Novak.

McLaren-teambaas Ron Dennis heeft al een verklaring laten uitgaan waarin hij ontkent ook maar iets met de zaak rond Mosley te maken te hebben.