Sterrenkok Souvereyns niet mals voor Matizze

Print
Sterrenkok Souvereyns niet mals voor Matizze

Sterrenkok Souvereyns niet mals voor Matizze

Ex-driesterrenchef Roger Souvereyns, bekend van ondermeer Sir Anthony Van Dijck, bezocht deze week Matizze, de Antwerpse deelnemer in het vtmprogramma Mijn Restaurant. Vreemd genoeg had hij maar weinig goeds te melden over de keuken van chef Yvan Janssen.
“Het eten was warm...”, was zowat het enige positieve dat de topkok kon bedenken.

Souvereyns (69) heeft z’n entree in het veelbekeken Mijn Restaurant niet gemist. In de aflevering van donderdagavond spaarde de ex-chef van onder meer de Salons Van Dijck in Kermt, Sir Anthony Van Dijck in Antwerpen en het Scholteshof in Stevoort de kritiek niet. De kookkunst van Yvan Janssen van Matizze kreeg bijzonder slechte punten.

“VTM had me gevraagd om er eens te gaan eten. De chef kende ik nog van vroeger, toen hij bij La Riva in de keuken stond. Daar vond ik z’n gerechten trouwens erg geslaagd”, aldus Souvereyns. Maar wat Yvan nu doet, konden hij en z’n echtgenote maar matig appreciëren.
“Het eten was té eenvoudig en té weinig verfijnd. De kalfscarré van het hoofdgerecht was mooi rosé, perfect gegaard zoals ik het had gevraagd, maar heel slordig gepresenteerd. Ik vind dat de keuken eerder tussen restaurant en brasserieniveau zweeft. Ik mis creativiteit en karakter.”

Een serieuze opdoffer voor de Antwerpenaren, van in het begin als topfavoriet beschouwd. “Ik hoop maar dat de kijkers zich er niet door laten beïnvloeden”, reageert Lins Mommen die benadrukt dat alle andere klanten die ze al over de vloer kreeg, wél unaniem lovend waren over de bereidingen.