Concentra drukt ook Bild

Print
Concentra drukt ook Bild

Concentra drukt ook Bild

Het Drukcenter van Concentra in Beringen heeft een tweede internationale referentie binnengehaald. Na de Wall Street Journal Europe, gaat het drukcenter vanaf volgende week een deel drukken van de oplage van de grootste Europese krant Bild.

Bild is met 3,3 miljoen exemplaren per dag - waarvan 250.000 buiten Duitsland - en zo’n 12 miljoen lezers de grootste krant van Europa. De krant is één van de titels van het Duitse uitgeversconcern Axel Springer. Na jaren voorbereidend werk is het Drukcentrum van Concentra Media erin geslaagd een contract voor het drukken van een deeleditie van Bild af te sluiten.
“We zijn heel trots dat we dit contract hebben binnengehaald”, zegt manager Geert Gielen van de business unit Industrie & Diensten van Concentra.

Vanaf volgende week zullen dagelijks (zes dagen per week) tussen de 8.000 en 15.000 exemplaren van het populaire Duitse dagblad gedrukt worden in Beringen. De kranten zijn bestemd voor de Belgische en vooral Franse markt. Daarbovenop gaan er tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in juni iedere ‘voetbaldag’ nog eens 50.000 extra exemplaren van Bild in Beringen van de persen rollen.

Met Bild haalt het Drukcentrum van Concentra Media een tweede belangrijke internationale referentie binnen. "Deze nieuwe opdracht is vooral belangrijk voor het imago en de naambekendheid op internationaal vlak van ons drukcenter”, zegt productiedirecteur Paul Huybrechts van het Drukcentrum.
“De Wall Street Journal Europe was onze eerste grote referentie.” Die opdracht werd midden vorig jaar binnengehaald, en betreft 30.000 tot 45.000 exemplaren per dag.

Het Drukcentrum van Concentra is uiteraard niet de enige drukkerij die Bild van de persen laat rollen. In totaal wordt de populaire Duitse krant nu in zo’n 20 drukkerijen in Europa gedrukt.