Man doet huis ontploffen en overlijdt samen met moeder

Print
Man doet huis ontploffen en overlijdt samen met moeder

Man doet huis ontploffen en overlijdt samen met moeder

Vrijdagnacht zijn bij een ontploffing in het Vlaams-Brabantse Overijse twee doden gevallen. De slachtoffers zijn een bejaarde vrouw en haar zoon. De brand werd vermoedelijk aangestoken door laatstgenoemde.

De ontploffing vond plaats vrijdagnacht rond kwart na één. Buren hoorden een knal en zagen vlammen uit de woning komen. De brandweer van Overijse had het vuur snel onder controle, maar trof in de woning twee slachtoffers aan. Een 70-jarige vrouw lag levensloos op haar bed, haar zoon bezweek in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek.

Psychische problemen

Een branddeskundige stelde twee brandhaarden vast: één op het gelijkvloers en één op de bovenverdieping. Er hing in de woning een geur van benzine en brandversnellers. De explosie die de buren hoorden, was waarschijnlijk het geluid van de benzinedampen die vuur vatten.

Alles wijst erop dat de brand zou zijn aangestoken door de zoon. De man kampte al lang met psychische problemen. Het is nog raden naar de reden waarom hij zijn moeder meesleurde in de dood.