Nicole & Hugo winnen ‘Zo is er maar één’

Print
Nicole & Hugo winnen ‘Zo is er maar één’

Nicole & Hugo winnen ‘Zo is er maar één’

Eindelijk erkenning. De bijna veertigjarige carrière van Nicole en Hugo werd gisterenavond bekroond met de overwinning in de derde editie van ‘Zo is er maar één’, de televisiezoektocht naar het beste Nederlandstalige lied.

Voor hun passionele versie van ‘De Pastorale’, oorspronkelijk van Ramses Shaffy en Liesbeth List, ontving het herboren en tot tranen toe ontroerde duo de trofee voor beste Nederlandstalige lied uit de handen van de ook al op z’n lip bijtende cultuurminister Bert Anciaux. Deze ode aan de liefde vervoegt daarmee ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs en ‘Ik mis je zo’ van Will Tura.

De derde editie van ‘Zo is er maar één’ kondigde zich aan als een titanenstrijd tussen Nicole en Hugo en Free Souffriau. Maar hoewel de eerste telg van de hoogzwangere Souffriau nog minstens een dag langer in de bolle buik van Mega Mindy bleef – voor het geval van hoogste nood waren de meisjes van ‘A Butterfly Mind’ opgetrommeld als back-up – moest ze zich tevreden stellen met een derde plaats.

De zilveren plak was voor de jonge honden van de Violent Husbands, dé revelatie van dit jaar. Maar alle ogen waren terecht gericht op het olijke duo dat zich met ‘De Pastorale’ van een ernstige kant liet zien: Nicole en Hugo. In het gezelschap van hun familie, inclusief hun beide moeders. Die van Nicole vierde gisterenavond zelfs haar 87ste verjaardag.

Neerbuigend

“Hier hechten we heel veel belang aan”, glundert Hugo. Nicole: “De trofee voor het beste Nederlandstalige lied, dat is toch prestigieus. We zien dit als een erkenning van het publiek waarvoor we maar één woord hebben: merci. De tijd dat neerbuigend gedaan werd over Nicole en Hugo is gelukkig al vijftien, twintig jaar geleden. Sindsdien mochten we er zijn, maar de erkenning is hiermee compleet.”

Het nummer ‘De Pastorale’ zal ook op de nieuwe cd van het duo, ‘Eeuwig Geluk’, staan.