Veerle Baetens in kortfilm over Tijl van Limburg

Veerle Baetens in kortfilm over Tijl van Limburg

Veerle Baetens in kortfilm over Tijl van Limburg

Hasselt - De afgelopen nacht zijn in Hasselt de opnamen beëindigd van de kortfilm ‘Tijl van Limburg’ van Koerselnaar Thomas Beerten.

Hij heeft een fantastische cast kunnen samenstellen. De titelrol wordt gespeeld door Steve Aernouts, de blinde jongen uit ‘Any Way The Wind Blows’ en de gehandicapte Waalse jongen uit ‘De Indringer’. Greg Timmermans, die de hoofdrol had in ‘Ben X’, speelt dit keer een krantenjournalist en Veerle Baetens, bij tv-kijkers bekend als ‘Sara’, speelt de kok van hotel-restaurant Soetewey, waar Tijl van Limburg werk had gevonden nadat hij het schilderij ‘De Liefdesbrief’ van Johannes Vermeer uit de lijst had gesneden en ontvreemd.

Vorig jaar maakte theatergezelschap de Queeste al een toneelstuk over de volksheld, die in werkelijkheid Mario Rooymans heette. “Ik heb er geen held van gemaakt,” zegt de regisseur. “Ik benader hem als een gewone jongen, die naïef en idealistisch als hij was, impulsief reageerde op nieuwsberichten over vluchtelingen in Oost-Pakistan. Om hen te helpen eiste hij van de overheid 200 miljoen oude franken in ruil voor het schilderij dat hij gestolen had. Het is een ongelooflijk mooi verhaal waar vooral jonge mensen door aangesproken zullen worden.”
Beerten hoopt de film reeds volgende maand klaar te hebben.

www.tijlvanlimburg.wordpress.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio