Spaans-Italiaanse afhaalzaak

Genk - In sommige gevallen vergt het moed een vaste baan te laten schieten om een eigen zaak op te starten. Maar voor Ronny (40) en Tonia Dieguez (38) was de passie zo groot dat ze niet langer twijfelden en de kans met vier handen aangrepen om La Pizza, een afhaalzaak met Spaanse en Italiaanse specialiteiten, in Waterschei te openen.
“Ik heb acht jaar lang bij SML, een toeleverancier van Ford Genk, gewerkt”, zegt Ronny. “Ik droomde nochtans heel mijn leven van het openen van een zaak met Italiaanse specialiteiten. Onlangs zag ik de kans rijp om iets te beginnen aan de André Dumontlaan. Aanvankelijk was mijn vrouw een beetje terughoudend, maar eens overtuigd, was de passie er helemaal. Zij is van Spaanse afkomst en kan uitstekende tapas (Spaanse hapjes) maken. Wij hebben, en ik denk dat dit voor het eerst is in Limburg, er dan een Spaans-Italiaanse afhaalzaak van gemaakt.”

Paëlla
Zijn Belgische vader heeft Ronny nooit gekend. Hij is opgegroeid bij zijn Italiaanse grootouders en moeder. “Het is daar dat ik die passie voor eten heb meegekregen. Zij hebben mij leren pizza’s en pasta’s maken. Onze specialiteit die we in de zaak aanbieden is een Siciliaanse pizza. Die is onder meer belegd met spinazie, ricotta en pancetta. Maar ook in de pasta’s hebben we specialiteiten. In totaal bieden we 28 soorten pizza’s en 8 soorten pasta’s aan. Iedere donderdag hebben we een speciaalactie. Dan bieden we een deel van de pizza’s en pasta’s voor vijf euro aan.” Om de Spaanse gerechten bekommert Tania zich. “We hebben elk weekend andere variaties van tapas. En uiteraard kan ook paëlla op onze menu niet ontbreken.”

Chris NELIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio