Postpunt Zolder-centrum nauwelijks toegankelijk

Heusden-Zolder - De gemeentelijke adviesraad voor toegankelijkheid is boos op De Post. Aanleiding is de recente sluiting van het postkantoor van Zolder-centrum in de Inakker.
Als compensatie werd een postpunt geopend in krantenwinkel Puls iets verderop in de Dorpsstraat.

“We moeien ons niet met economische aangelegenheden, dus we willen geen uitspraak doen of het wel een gelukkige zet is om heel Zolder zonder postkantoor te zetten. Maar wat we wel willen is dat het vervangende postpunt toegankelijk is voor rolstoelgebruikers”, aldus voorzitter Felix Aerts. De krantenwinkel heeft een drempel van 18 cm.
“Dat betekent dat deze niet alleen niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, maar ook ouderen die slecht te been zijn en moeders met buggy’s zullen hier hun problemen hebben. We hebben hier in Zolder-centrum lang geijverd voor een toegankelijk postkantoor dat toch een grote regio behelst. Zo is in het verleden in overleg met de Post een hellend vlak aangelegd voor rolstoelen, een lift geïnstalleerd en was er een verlaagde balie."
"We zijn al maandenlang aan het schrijven naar De Post, zonder resultaat. We hebben nu wel antwoord van minister Van Brempt van Gelijke Kansen. Die adviseert ons om een klacht in te dienen wegens discriminatie. Die klacht is dus al onderweg. Hopelijk dit keer wel met gevolg.”

BeHo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio