Te voet van Küssnacht tot Hoeselt voor goed doel

Te voet van Küssnacht tot Hoeselt voor goed doel

Te voet van Küssnacht tot Hoeselt voor goed doel

Hoeselt - De Hernse Jeannine Mottart wandelde van 2 tot 29 april van Küssnacht naar Hoeselt voor het goede doel. Haar sponsortocht voor de Kleine Prins, de Limburgse afdeling van het kinderkankerfonds, bracht tot vrijdag 16.300 euro op.

Vrijdag 2 mei breide Jeannine nog een laatste stuk aan haar wandeltocht op het Hoeseltse kerkplein waar ze onthaald werd door een twintigtal sympathisanten.
Als dank voor haar genezing wandelde ex-kankerpatiënt Jeannine Mottart in 2006 van Rome naar Hoeselt. Na die wandeling werd de volgende voettocht gepland naar Küssnacht. Die tocht geniet de stille steun van prinses Astrid. In dat Zwitserse dorpje kwam in 1935 haar grootmoeder en de Belgische koningin Astrid om in een auto-ongeluk.

Jeannine: “De wandeltocht is erg goed verlopen. Vanaf de Zwitserse grens kreeg ik gezelschap van de Zwitserse ingenieur Beerli die ik had ontmoet op mijn vorige voettocht naar Rome. In Küssnacht werden we geweldig onthaald door burgemeester, pastoor, mensen en lokale harmonie. Het stadsbestuur sponsorde nog 400 euro, de pastoor 300 euro. Ook haalden we de grootste Zwitserse kranten. In de kapel ter ere van Astrid mochten we een gedenkplaatje aanbrengen van de Kleine Prins. Ik mocht ook het gedenkboek van de stad tekenen onder de handtekening van Koning Boudewijn. Sinds 1980 stonden hier nog maar twintig handtekeningen in.”

De geldinzamelactie van de wandeltocht Küssnacht-Hoeselt is nog niet volledig ten einde. Zo zal ook per opbod een fiets van voormalig Genk-trainer Hugo Broos verkocht worden. De gemeente Hoeselt zal via haar website en gemeentetijdschrift nog verder publiciteit maken voor de actie.FrPe

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio