Springduivels worden vijfde

Lummen - Eén springfoutje minder en ons landenteam zou gisteren op een gedeelde tweede plaats geëindigd zijn in de Nations Cup.

Jammer maar helaas, finaal moesten onze jongens zich tevreden stellen met een vijfde plaats op dertien landen. De overwinning was voor de Denen, die zich in Lummen presenteerden met hun olympische ploeg, die vorig jaar vijfde werd op het EK in Mannheim. Frankrijk werd tweede en Canada, eveneens met zijn olympiërs, derde, allebei met 12 strafpunten.

Na de eerste ronde voerden de Noren met drie nulsprongen (Endresen, Djupvik en Hansen) al het hoge woord. De eerste zes landen mochten door naar de tweede manche en België was daar nipt bij dankzij een gedeelde derde plaats met Canada, Frankrijk en Zweden: allemaal acht strafpunten. Italië had als nummer twee slechts één springfout op de teller.

Voor de ploeg van coach Somers was de wedstrijd heel ongelukkig begonnen want Pieter Devos, onze eerste ruiter, maakte met Tekila D een foutje op de eerste balk. “Was absoluut te vermijden,” aldus Pieter. “Ik gaf te weinig druk. Echt dom.”

Niels Bruynseels zorgde daarna voor opluchting, want Item de Quintin bleef ver boven het hout. “Het paard voelde heel goed aan en dat belooft voor de jumping in Antwerpen.”
Onze derde ruiter, Patrik Spits, zorgde in de eerste doorgang met tien strafpunten voor het schrapresultaat. “Zelden gebeurd dat Withney langs een hindernis heen liep. Heeft ongetwijfeld te maken met een gebrek aan ervaring.”

GT

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio