Nieuwe kapel Klein Lourdes krijgt zegen

In het bedevaartsoord Klein Lourdes in Bitsingen, aan de rand van Limburg en Luik, wordt donderdag om 18 uur de nieuwe kapel ingezegend door monseigneur Jousten, bisschop van Luik samen met de dekens van Vlijtingen, Visé en de priesters uit de regio. Klein Lourdes was 65 jaar lang, tot bij de taalwetswijziging van 1962, een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen in de regio.

Pastoor Nouwen liet er in 1889 aan de voet van een beboste heuvel een Lourdesgrot bouwen. De paters van het Heilig Sacrament die er in 1902 aankwamen, richtten er een klooster op en langs de kronkelende wegen bouwden ze kapelletjes. Zo kreeg Klein Lourdes een grote bekendheid, maar na de taalwetswijziging, liep de Maria-devotie terug, de paters vertrokken en het klooster werd ingericht als beschermde werkplaats en tehuis voor mensen met een handicap.

Dankzij pastoor Vanstippelen, die er zijn jeugdvrienden terugvond, en De Vrienden van Klein Lourdes, kreeg het domein 20 jaar geleden een grote opknapbeurt en de Maria-vrienden van Val-Meer zorgden zelfs voor de verharding van de esplanade. De paters van het Heilig Sacrament stonden het domein af aan de vzw en schonken bovenop nog 25.000 euro ter ondersteuning van het project.

VM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer