Gratis sproeistof voor bestrijding processierups

Print
Gratis sproeistof voor bestrijding processierups

Gratis sproeistof voor bestrijding processierups

Bree - Binnenkort start de stad Bree haar preventieve campagne ter bestrijding van de eikenprocessierups. Nieuw dit jaar is dat men gratis de sproeistof Xentari ter beschikking van de bevolking stelt.

Burgemeester Jaak Gabriels: “Zoals ieder jaar worden over enkele weken de eikenbomen langs de gemeentewegen, gewestwegen en het kanaal preventief behandeld. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de omgeving waar mensen wonen. Omdat de weersomstandigheden een belangrijke rol spelen tijdens de preventieve behandeling, wordt dit jaar gekozen voor een dubbele spuitbeurt. Hierdoor wordt de trefkans sterk vergroot. Voor het eerst gaan we echter de sproeistof Xentari gratis ter beschikking stellen van onze inwoners. De sproeistof wordt evenwel alleen gegeven voor de behandeling van eikenbomen die in de omgeving van woningen en boerderijen staan. Het moet ook gaan om bomen die niet door de stedelijke diensten behandeld worden.”

Inwoners van Bree die de gratis sproeistof willen gebruiken, kunnen zich aanmelden bij de stedelijke milieudienst in het stadhuis. Daar moet een attest ondertekend worden waarbij men verklaart het product enkel te gebruiken voor de behandeling van de eikenprocessierups. Verder moet vermeld worden over hoeveel bomen het gaat. Met het attest van de stedelijke milieudienst kan men de sproeistof vanaf vandaag dinsdag gaan halen in de werkplaats van de technische dienst op het industrieterrein Peerderbaan.

“De mensen die de sproeistof begin volgende week gaan halen, wachten best toch nog een tijdje voor ze beginnen te sproeien”, aldus beroepsbrandweerman Nest Essers van het Breese korps. “Nu al sproeien is nutteloos.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio