Club opnieuw naast Anderlecht na 1-0 zege tegen Roeselare

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen. Blauw-zwart won de West-Vlaamse derby tegen Roeselare met het kleinste verschil en klimt opnieuw naast Anderlecht in de rangschikking. Volgende week strijden de aartsrivalen in het Astridpark om de tweede plaats en het daarbijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League.

pirombouts

Club begon slap aan de match tegen Roeselare en kwam niet meteen tot kansen. De eerste echte kans was voor Sterchele, die over het doel van Sierens lobde. Roeselare loerde op de counter, maar Mirvic en Oyen werden goed afgeblokt.

Rond het halfuur kraakte Sterchele zijn schot en de inlopende Salou knalde de bal in het dak van het doel: 1-0. Roeselarecoach Geeraerd moest uit zijn verdedigende stelling en bracht Kpaka in, maar nog voor rust maakte diezelfde Salou er 2-0 van. Hij werd echter (terecht) teruggefloten wegens buitenspel.

Bitsig

Na rust werd ook een doelpunt van Sterchele afgekeurd wegens handspel. Aan de overkant vond Paul Kpaka ploegmaat Dissa, die met een hakje teruglegde op Tanghe. Simaeys was net op tijd terug om diens schot af te blokken.

De match werd bitser met onder meer felle overtredingen van Blondel en Lutun, die aan zijn tweede geel ontsnapte. Daarna ging Salou voorbij twee verdedigers, maar zijn schot ging net naast de verste paal. Clement kreeg een elleboog van Thompson op zijn neus en moest bloedend naar de kant.

Invaller Wesley Sonck miste dé kans op 2-0: na een één-twee met Leko schoot hij, alleen voor Sierens, pal op de doelman. Roeselare was niet meer gevaarlijk en blijft dus troosteloos veertiende.

Scheidsrechter: Vervecken. Toeschouwers: 26.005. CLUB BRUGGE: Stijnen, Priske, Alcaraz, Clement, Klukowski, Leko, Geraerts, Simaeys, Blondel (71' Englebert), Salou (89' Capon), Sterchele (71' Sonck). ROESELARE: Sierens, Van Loo (87' Ternest), Vaesen, Mirvic, Soares, Oyen, Thompson, Lutun (70' Kalulika), Smits (40' Kpaka), Tanghe, Dissa. Doelpunt: 31' Salou 1-0. Gele kaarten: Geraerts, Lutun, Alcarae, Soares, Stijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer