Standard loopt eerste competitienederlaag op

Landskampioen Standard heeft na een week feesten zijn eerste competitienederlaag geleden. De Rouches verloren met 2-1 op het veld van Charleroi.

pirombouts

Charleroi begon het best aan de match. Théréau kon alleen op invallersdoelman De Vriendt af, maar speelde de bal te ver van de voet. Aan de overkant kopte Dante de bal hoog over. Topschutter Akpala was ook eens gevaarlijk, maar De Vriendt had geen moeite met zijn schot.

Rond het halfuur loste De Vriend een voorzet van Oulmers en keilde Kéré op de lat. Iets later was een soortgelijke situatie: De Vriendt loste een kopbal, Chakouri had de 1-0 maar binnen te tikken. Vlak voor rust stelde Jovanovic wel gelijk na een door hem uitgelokte strafschop.

Hoekschop

Het was in de tweede helft lang wachten op een eerste kans. Diallo schoot op doel, maar De Vriendt pakte klemvast. Aan de overkant trapte Jovanovic een vrijschop enkele meters over. Smolders, ook op vrijschop, krulde de bal richting de kruising, waar De Vriendt hem uit zijn kooi hield.

Het was opnieuw op een hoekschop dat Standard scoorde. Kéré kopte en via het hoofd van Mbokani belandde de bal in doel: 2-1. Charleroi kreeg nog kansen op 3-1 via Mujangi Bia en Théreau, maar het was Mbokani die dé kans op de gelijkmaker liet liggen. Het bleef 2-1, de eerste competitienderlaag voor kampioen Standard.

Scheidsrechter: Gumienny. CHARLEROI: Laquait, Chakouri, Kéré, Sbai, Diallo, Mujangi Bia (89' Miceli), Smolders, Oulmers, Sergio (83' Christ), Akpala (89' Orlando), Théréau. STANDARD: De Vriendt, Marcos, Onyewu, Dante, Ingrao (77' Mulemo), Goreux (66' Dufer), Fellaini, Defour, Witsel, Mbokani, Jovanovic (85' De Camargo). Doelpunten: 37' Chakouri 1-0, 45' Jovanovic 1-1 (pen), 66' Kéré 2-1. Gele kaarten: Chakouri, Kéré, Fellaini, Mbokani.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer