Kanaalfeesten tegen verbreding van Schipdonkkanaal

In Zomergem waren er vandaag Kanaalfeesten uit protest tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal.

pirombouts

De haven van Zeebrugge wil langs het Schipdonkkanaal grote duwvaartschepen naar het binnenland laten varen. De vzw 't Groot Gedelf is hier niet mee opgezet. Met de Kanaalfeesten wil de vzw de natuurlijke schoonheid van het gebied rond het Schipdonkkanaal onder de aandacht brengen.

De omwonenden van het kanaal vrezen dat het typische landschap onder het bredere kanaal zal lijden. Langs het Schipdonkkanaal loopt namelijk een drukbezocht wandel- en fietsroute. De buurtbewonders vrezen voor onteigeningen en waardeverminderingen van gronden en ontroerend goed.

Groen! steunt de acties tegen de verbreding en uitdieping van het Schipdonkkanaal. "Het project betekent een onaanvaardbare aanslag op het landschap van deze mooie streek en de leefbaarheid van vele kernen", aldus Vlaams parlementslid Jef Tavernier. Gino De Craemer (N-VA) noemt de verbreding van het verbindingskanaal echter "de beste oplossing om de mogelijkheden van de haven van Zeebrugge optimaal te benutten en haar toekomst veilig te stellen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer