Clinton daagt Obama uit tot rechtstreeks debat

Hillary Clinton heeft haar democratische tegenkandidaat Barack Obama uitgedaagd tot een debat tussen hen twee, zonder tussenpersoon.

pirombouts

Clinton deed haar voorstel op haar campagnetoer in Indiana. "Alleen wij tweeën, anderhalf uur, vragen stellen en beantwoorden. We kunnen zelf eerlijke regels vaststellen", stelde de voormalige First Lady voor. Haar campagneteam stuurde de vraag ook per brief naar Obama.

Clinton doet haar voorstel nadat Obama zich ontevreden had getoond over de vragen die een moderator stelde in een debat voorafgaand aan de voorverkiezingen in Pennsylvania, die door Clinton werden gewonnen. Obama zei toen dat er te veel over onbenulligheden werd gepraat en te weinig over de echte onderwerpen.

Het is allesbehalve zeker dat Obama op de uitnodiging zal ingaan. Medewerkers van de zwarte senator zeiden in een reactie al dat hun kandidaat "reeds 21 keer met Clinton heeft gedebatteerd, dat is nu al het vaakst in de geschiedenis van de voorverkiezingen." De komende tien dagen is het volgens Obama's woordvoerder Robert Gibbs vooral van belang "zich rechtstreeks tot de kiezers in Indiana en Noord-Carolina te keren".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer