"Zonder belangenconflict B-H-V is politieke situatie onhoudbaar"

Zonder nieuwe procedure van belangenconflict dreigt de politieke situatie onhoudbaar te worden. Dat zei CD&V-senator Hugo Vandenberghe

(foto)

zondag in de RTBF-uitzending 'Mise au point'.

pirombouts

BR>

Een nieuw belangenconflict zou vermijden dat het wetsvoorstel over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde te snel op de agenda van de plenaire vergadering van de Kamer zou komen. Donderdag beslisten de Franstalige partijvoorzitters echter geen nieuwe procedure van belangenconflict op te starten. Dat lag volgens hen in de lijn van het akkoord dat er een onderhandelde oplossing voor BHV moet komen.

Onhoudbaar

Vandenberghe is van mening dat het onhoudbaar is om elke week een debat te hebben in de Kamer als de vraag komt of het wetsvoorstel al dan niet moet ingeschreven worden op de dagorde van de plenaire vergadering. Hij vindt dat het akkoord om tot een onderhandelde oplossing niet hoeft te leiden tot het schorsen van de parlementaire procedure te schorsen, eenmaal de procedure van een belangenconflict op haar eind is gekomen. Dat laatste zal donderdag het geval zijn.

Open VLD-kamerlid Luk Van Biesen van zijn kant bedankte de Franstalige partijen dat ze geen procedure van belangenconflict hebben opgestart. Hij erkende dat er weinig tijd is om tot een onderhandelde oplossing te komen, maar hij is ervan overtuigd dat men daar in zal slagen, gezien de ruime meerderheid van de huidige coalitie in de Kamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer