Valverde wint Luik-Bastenaken-Luik

Alejandro Valverde heeft de 94ste Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De 27-jarige Spanjaard van Caisse d'Epargne won de laatste der voorjaarsklassiekers in een spurt met drie, voor Davide Rebellin en Fränk Schleck.

pirombouts

Vijf renners maakten deel uit van een lange vlucht: Fothen, Rolland, Broett, Kopp en onze landgenoot Tom Stubbe. Ze kregen zo'n tien minuten voorsprong. Stubbe en Kopp moesten de rol voorin lossen terwijl de voorsprong van de kopgroep zienderogen daalde.

Philippe Gilbert probeerde naar de koplopers toe te rijden, maar werd op La Redoute voorbijgevlogen door een herboren Bettini. Alle favorieten volgden in zijn wiel. Andy Schleck besloot er alleen vandoor te gaan en kreeg Stefan Schumacher met zich mee. De twee haalden de enige overgebleven koploper in, de Fransman Rolland.

Broertjes Schleck

Op de Côte de la Roche aux Faucons vormde zich een kopgroep van vijf: Davide Rebellin, de gebroeders Schleck van CSC en Alejandro Valverde en zijn ploegmaat Rodriguez. De ploegmaat van Valverde hield niet lang stand, zodat ze met vier richting de Saint-Nicolas reden.

Andy Schleck reed weg van zijn medevluchters, maar werd meteen op de laatste helling van de dag meteen weer gegrepen en ter plekke gelaten door Rebellin, Valverde en Fränk Schleck. De Italiaan, de Spanjaard en de Luxemburger maakten er een bloedstollende finale van, niemand raakte nog weg en in de spurt haalde Valverde het ruim van de 36-jarige Rebellin.

Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat Alejandro Valverde Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schrijft. Op de erelijst volgt hij de Italiaan Danilo Di Luca op.

Herbeleef La Doyenne op onze wielerblog De Bezemwagen !

Uitslag: 1. A. Valverde (Spa) 2. D. Rebellin (Ita) 3. F. Schleck (Lux) 4. A. Schleck (Lux) 5. C. Pfannberger (Oos) 6. T. Dekker (Ned) 7. C. Evans (Aus) 8. J. Rodriguez (Spa) 9. P. Bettini (Ita) 10. V. Nibali (Ita)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer