"Lijst Dedecker is het enige alternatief"

Op het partijcongres in Antwerpen heeft Jean-Marie Dedecker gezegd dat de LDD van Lijst Dedecker staat voor Luisteren, Denken en Doen. De partij wil zich profileren als "het enige alternatief" en gaat volop de concurrentie aan met Vlaams Belang.

pirombouts

De partijleden zijn het dit weekend over heel wat programmapunten eens geworden. De partij wil eerst en vooral "minder en proper" bestuur door onder meer de provincies en de Senaat af te schaffen. Ook wil LDD "open en verborgen geldstromen tussen de gemeenschappen van dit land droogleggen".

Koopkracht

Als Lijst Dedecker het voor het zeggen zou hebben, betalen burgers binnenkort nog maar 25 procent belastingen en bedrijven maximaal 19 procent. "Als we de koopkracht nu onmiddellijk willen verhogen met vijf procent dan stellen wij een heel concrete maatregel voor: verminder de werknemersbijdrage met vijf procent", aldus Jean-Marie Dedecker.

De partij wil een streng migratiebeleid koppelen aan een open economie en criminelen mogen zich ook aan een harde aanpak verwachten. LDD wil ook dat de auto terug de centrale speler wordt op de openbare weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer