Oostenrijkse Dutroux verbrandde een babylijkje

De 73-jarige Josef Fritzl heeft volgens de Oostenrijkse nieuwszender N24 bekentenissen afgelegd. Hij wordt ervan verdacht zijn dochter 24 jaar lang in zijn kelder te hebben vastgehouden.

pirombouts

De 73-jarige man heeft volgens N24 toegegeven dat hij zijn intussen 42-jarige dochter en later ook drie van haar kinderen in een kelder in zijn woning in Amstetten opgesloten heeft gehouden.

Een door misbruik verwekt kind is overleden. De man heeft het babylijkje in de verwarmingsketel van het huis verbrand.

Sinds haar elfde

De feiten vonden plaats in het stadje Amstetten, in het oosten van het land. De 42-jarige vrouw vertelde de politie hoe haar vader Joseph F., nu 73 jaar, haar al misbruikt sinds haar elfde. Op haar achttien werd het meisje gedrogeerd, gehandboeid en opgesloten in een kelder. Joseph F. liet zijn vrouw in de waan dat hun dochter indertijd weggelopen was.

Zeven kinderen

De vrouw heeft zeven kinderen van haar vader, waarvan één kort na de geboorte gestorven is. Verder gaat het om drie dochters en drie zonen tussen vijf en twintig jaar oud. De zes werden allen in de kelder geboren en nooit aangegeven.

Drie kinderen woonden bij de man in en waren zogezegd geadopteerd. De zaak kwam aan het rollen toen een 19-jarig meisje bewusteloos werd opgenomen in een ziekenhuis. De politie begon daarop een zoektocht naar haar moeder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer