Milquet pleit voor politieke rust rond B-H-V

CdHvoorzitster Joëlle Milquet heeft op het partijcongres gepleit om de politiek even op adem te laten komen na de lange crisisperiode van de voorbije maanden. De laatste dagen staat de federale regering weer onder communautaire hoogspanning doordat de splitsing van B-H-V plots terug op de agenda kwam te staan.

jrosquin

Afgelopen week kwamen de Franstalige partijen, onder aanvoering van MR-voorzitter Didier Reynders, overeen om geen belangenconflict in te roepen rond B-H-V, waardoor het dossier vervroegd naar het parlement werd doorgeschoven. Reynders drong echter aan op een onderhandelde oplossing waardoor het kartel CD&V/N-VA snel kleur zou moeten bekennen. Een nieuwe regeringscrisis lijkt dan reëel.

Milquet vroeg haar regeringspartners zich niet te overhaasten met het dossier. De partijen hebben zich geëngageerd om tegen 15 juli een oplossing te vinden voor B-H-V en daar moeten ze zich maar aan houden, vindt ze.

Milquet verwerpt wel het voorstel van de Vlaamse partijen om het debat rond B-H-V in de kamer te laten verder zetten. Ze pleit wel voor een oplossing binnen de regering "zoals vooraf afgesproken". Anders komt er voor haar geen verdere staatshervorming.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer