Nieuw postkantoor in centrum van Sint-Truiden dinsdag open

Nieuw postkantoor in centrum van Sint-Truiden dinsdag open

Nieuw postkantoor in centrum van Sint-Truiden dinsdag open

Sint-Truiden - Op 29 april opent De Post een nieuw modern postkantoor in het stadscentrum. De nieuwe vestiging komt in het Clockhempoort-project op de Sluisberg.

Het kantoor is dan nog het enige postkantoor in Groot Sint-Truiden, want op hetzelfde ogenblik sluiten de nog overgebleven vestigingen in de Cicindriashopping, het oudste postgebouw op het Sint-Maartenplein en de plaatselijke kantoren in Jeuk en Brustem. Voor die sluitingen zijn nieuwe postpunten geopend.

Het nieuwe kantoor kreeg de naam ‘Sint-Truiden Centrum’. Het kantoor beschikt over open klantvriendelijke balies en de nieuwste technieken voor een snelle bediening. Daarom wordt het kantoor uitgerust met een wachtrij-beheerssysteem dat de wachttijden moet opvolgen en bijsturen. De loketten zijn onderverdeeld voor speciefieke functies zoals expreszendingen, gewone en speciale verrichtingen. “Er is veel aandacht besteed aan beveiliging. Alle verrichtingen gebeuren elektronisch. De verhandelingen van cash geld gebeurt discreet en in op afstand bediende kluizen. Lucratieve overvallen worden zo uitgesloten”, zegt Fred Lens, woordvoerder van De Post.

Sluiting
Tegenover de nieuwe opening staan ook een aantal sluitingen van bestaande kantoren. Lens: “In het centrum sluiten de twee laatste kantoren in de Cicindriashopping en het oudste postgebouw in de Stapelstraat – Sint-Maartenplein. In de deelgemeente Brustem wordt het kantoor in de Herderstraat definitief gesloten, en in Jeuk sluit het laatste kantoor de deuren.“

Als compensatie heeft De Post een aantal postpunten geopend waar klanten 90 procent van de normale verrichtingen kunnen doen: zegels, nationale en internationale zendingen, pakjes, aangetekende zendingen, gestructureerde overschrijvingen tot 300 euro. In de Stapelstraat is zo’n postpunt geopend in dagbladhandel Johnny. Voor Jeuk zijn de bewoners aangewezen op het postpunt in Borlo, in de Supra Lambrechts, en de bewoners van Brustem kunnen terecht in de Delhaize op de omleidingsring van de N80 expresweg.

Jozef CROUGHS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio