Met Doherty verlaat zoveelste topspeler wk snooker

Na Mark Selby, Steve Davis en Graeme Dott is met ex-wereldkampioen Ken Doherty een nieuwe grote naam gesneuveld in de eerste ronde van het wk snooker in Sheffield. De Ier werd genadeloos ingepakt door de Chinees Liang Wenbo met sprekende 10-5 cijfers.

jrosquin

De 38-jarige Doherty heeft zijn verlies vooral te wijten aan de eerste sessie waar hij al snel op een 7-2 achterstand werd gezet. Door dit verlies zakt de ervaren Doherty voor het eerst in vijftien jaar weg uit de top-16 van de snookerranglijst en zal daardoor opnieuw kwalificatiewedstrijden moeten afleggen op de grote toernooien.

De 21-jarige Liang Wenbo verraste vriend en vijand met deze ruime zege en noemde het zijn grootste zege uit zijn carrière. Hij staat pas 53ste in de ranking maar zal nu wel een sprong voorwaarts maken.

Een andere ex-wereldkampioen en het huidige nummer 1 van de wereldranglijst Shaun Murphy faalde dan weer niet en stuurde Dave Harold droog naar huis met 10-3. De wereldkampioen van 2006 Graeme Dott verliet teneergeslagen The Crucible na een 10-7 verlies tegen kwalificatiespeler Joe Perry.