“Gezellig babbelen bij de kapper”

Vrouwen, mannen en kids kunnen vanaf nu voor een nieuw kapsel naar Manjafique Coiffure in de Hagelandstraat in de Halense deelgemeente Loksbergen.

Anja Nijns is geboren en getogen in Loksbergen. Na haar opleiding haartooi in Diest ging ze als kapster aan de slag in loondienst. Na twintig jaar werken was de tijd rijp voor een eigen zaak.

“In de Hagelandstraat hebben we een huis gekocht om dat binnenin helemaal opnieuw in te richten”, vertelt Anja, die nu in Diest woont. “Het interieur is heel modern, maar toch staan warmte en gezelligheid hier centraal. Het kapsalon is een ontmoetingsplaats waar mensen gezellig kunnen babbelen. Vandaar dat je centraal in het salon een grote, langwerpige tafel ziet met aan elke lange zijde vier stoelen waar de klanten voor hun behandeling plaats kunnen nemen. Daar zitten ze voor een spiegel, maar tijdens het inwerken van de kleuren – haren kleuren is mijn specialiteit – zitten ze niet aan een spiegel, maar wel tegenover een klant aan de andere kant van de tafel. De verrassing om het eindresultaat is des te prettiger.”

Een tweetal keren per jaar gaat Anja op bijscholing. Ze is ook pas terug van een beurs in Milaan: “Een van de grootste ter wereld. Ik ging er om het gamma te bekijken van het Italiaanse merk Framesi, waarmee ik al jaren werk. Al onze klanten staan we uitgebreid met advies bij. Niet elk hoofd leent zich voor elk kapsel.”

Luk WEYENS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio