Chebet wint Antwerp Marathon, Ceulemans derde

De Keniaan Elias Chebet heeft de Antwerp Marathon gewonnen. De Keniaan deed 2 uur, 17 minuten en 56 seconden over de 42,195 kilometer. Chebet eindigde voor zijn landgenoot Elias Chelanga en onze landgenoot Rik Ceulemans.

pirombouts

Een groepje met vijf ging al vroeg in de aanval: Chebet, Chelanga en Ceulemans, samen met de twee hazen Yatich en Kipchumba. Het tempo was iets te hoog voor Rik Ceulemans, die moest lossen en zich liet afzakken tot bij Stefan Van Den Broek en diens haas, Koen Van Rie. Het drietal kreeg ook het gezelschap van Eric Gerome.

Eenmaal Yatich en Kipchumba hun werk gedaan hadden, lag de weg open voor Elias Chebet. Zijn tempo was net te hoog voor Chelanga. Daarachter moest Van Den Broek Ceulemans laten gaan. Gerome kon nog aanklampen, maar een versnelling van Rikske Punk naar het einde toe deed ook Gerome breken. Ceulemans werd derde in 2u19'20".

Bij de vrouwen won onze landgenote Anja Smolders in 2u43'17". De winst in de aflossingsmarathon ging naar team Oromia, Ethiopische asielzoekers onder leiding van Abdi Negussa. Zij wonnen in een tijd van 2u13'38".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer