"Meneer Leterme, de tijd dringt!"

Erik Stoffelen

(foto)

, de voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbod (ANZ), heeft premier Yves Leterme op het hart gedrukt dat hij zijn verkiezingsbeloftes moet nakomen.

pirombouts

"15 juli nadert met rasse schreden, meneer Leterme! Als u tegen dan uw beloftes niet nakomt, als uw partner u tegen dan niet op betere Vlaamse gedachten kan brengen, zullen de Vlamingen u zoveel kiezersbedrog zwaar aanrekenen", zei Stoffelen in zijn speech op het 71ste Vlaams Nationaal Zangfeest in het Antwerpse Sportpaleis.

Indien de premier zijn beloftes over een staatshervorming en de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde niet nakomt, "zal de Vlaamse Beweging zal straat komen", aldus Stoffelen. "En dan is het ook amen en uit voor wie Leterme nog steeds het voordeel van de twijfel gunt", sprak de voorzitter van het ANZ.

Van elke verkochte toegangskaart ging ook een halve euro naar Vlaams-Brabant. Het ANZ doneert namelijk 2.065 euro om de hoge boetes die de B-H-V-dienstweigeraars kregen opgelegd van de rechtbank mee te betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer