Damiano Cunego wint Amstel Gold Race

De Italiaan Damiano Cunego heeft de 43ste Amstel Gold Race gewonnen. Cunego was na 253 kilometer de snelste van een kopgroep. De Luxemburger Schleck werd tweede, de Spanjaard Valverde derde.

pirombouts

Herbeleef de Amstel Gold Race op wielerblog De Bezemwagen !

Timmer, Krivtsov en onze landgenoot Kristof Vandewalle vormden de vroege vlucht van dienst. Ze kregen 13 minuten voorsprong van het peloton, dat de drie op 36 kilometer van de finish terug bijhaalde.

Op de Eyserbosweg maakte onze landgenoot Vansummeren veel indruk. Summie reed Kim Kirchen los, maar werd door het peloton weer opgeslorpt. Hij miste de beslissende vlucht.

Cauberg

Vlak voor Valkenburg probeerden Karsten Kroon en Thomas Dekker nog te ontsnappen, maar de Spanjaard Rodriguez ging iedereen halen voor zijn kopman Valverde.

Op de Cauberg knalde Schleck het snelst naar boven. Damiano Cunego, die voor het eerste deelnam aan de Amstel Gold Race, was de enige die de Luxemburger van CSC kon volgen. In de laatste meters ging de Italiaan op en over Schleck, die tot zijn grote frustratie Cunego niet meer kon bijbenen.

Uitslag: 1. Damiano Cunego (Ita/Lampre), de 257,4 km in 6u35:29 (gem.: 39,051 km/u) 2. Fränk Schleck (Lux) 3. Alejandro Valverde (Spa) op 2" 4. Davide Rebellin (Ita) 5. Thomas Dekker (Ned) 6" 6. Christian Pfannberger (Oos) 14" 7. Serguei Ivanov (Rus) 18" 8. Joaquin Rodriguez (Spa) 23" 9. Karsten Kroon (Ned) 27" 10. Jérôme Pineau (Fra) 45"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer