Verwaarloosde paarden weggehaald bij Boer Charel

Print
Verwaarloosde paarden weggehaald bij Boer Charel

Verwaarloosde paarden weggehaald bij Boer Charel

Het Ministerie van Dierenwelzijn heeft verwaarloosde paarden laten weghalen van het erf van Boer Charel (78), het vunzige Oost-Vlaamse boertje dat een cultfiguur werd door een reportage van Paul Jambers.

Drie vuile en ondervoede boerenpaarden en een veulen zijn overgebracht naar The Old Horses Lodge, het enige paardenasiel van Vlaanderen. Een merrie moest ter plekke worden afgemaakt omdat ze niet meer te redden was.

“De weide waarin de dieren liepen was een modderpoel, hun stal lag vol mest. De dieren waren vuil, ondervoed en hadden ziektes,” vertelt Roland Debaets, korpschef van de politiezone Aalter-Knesselare.

“De dierenarts had ons korps om assistentie gevraagd maar Boer Charel heeft zich niet verzet tegen het weghalen van zijn paarden. Hij heeft wat op zijn Boer Charels gevloekt, maar ik denk dat hij inzag dat hij tekortgeschoten is. Hij is slecht ter been en loopt op krukken. Charel zal wel voor de kosten moeten opdraaien en er is ook een pv opgesteld, mogelijk wordt hij ook nog vervolgd voor verwaarlozing van dieren.”