"België is een kampioen zoals Tom Boonen niet waard"

Quick.Step heeft na de Ronde van Vlaanderen ook Parijs-Roubaix op zak gestoken. Na een aarzelende start in de voorjaarsklassiekers haalde de formatie van Patrick Lefevere dan toch zijn gram. "Blij, trots en gelukkig, alle gevoelens gaan door me heen", sprak Lefevere na Parijs-Roubaix.

pirombouts

BR>

"In eerste instantie ben ik enorm blij voor Tom Boonen. Hij heeft vandaag iedereen de mond gesnoerd na weken van insinuaties waarbij ik soms braakneigingen kreeg. Eigenlijk is België een kampioen zoals Tom Boonen niet waard. Ze doen in ons land niets liever dan mensen afbreken", aldus Lefevere.

Op de weg gesprongen

"De hele ploeg heeft fantastisch gewerkt, Stijn Devolder opnieuw een beetje meer dan de anderen. We zijn nooit in paniek geweest. Slechts een keer heb ik iets zien gebeuren wat ik niet graag zag. Dat was toen Stijn Devolder weg was met Stuart O'Grady. Met iemand met zo veel ervaring op de piste rijd je niet weg", aldus Lefevere.

"Wilfried Peeters schreeuwde het in zijn oren om het kalm aan te doen. Maar blijkbaar functioneerden zijn oortjes weer niet zo goed. Ik ben toen zelf op de weg gesprongen om hem een halt toe te roepen. Daarna kwamen ze met drie voorop. Ik ben nooit op mijn gemak als ze zo naar de finish gaan, want er kan van alles gebeuren. Maar Tom was zo zegezeker, hij was zo alert dat het een fantastische overwinning werd. Toen hij de spurt inzette, stonden de anderen stil", glimlachte Lefevere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer