Anderlecht weer tweede na winst tegen Germinal Beerschot

Anderlecht is weer tweede in de Jupiler League. Het won met 2-0 van Germinal Beerschot, dat allesbehalve een goede generale repetitie hield voor de terugmatch van de halve finale van de beker, deze woensdag.

pirombouts

BR>

Anderlecht begon goed aan de match en dreigde het eerst via Mbark Boussoufa. Aan de overkant volgde een poging van de heroptredende Colman. Anderlecht was baas in het eerste kwartier, maar liep toch op een gevaarlijke counter van Dosumnu. Schollen redde de meubelen.

Polak dreigde voor Anderlecht, aan de overkant kopte Malki maar net naast. Het spel verwaterde wat, maar Anderlecht herpakte zich nog voor rust: nadat een doelpunt van Pieroni werd afgekeurd, kreeg Boussoufa geen strafschop voor een duidelijke fout van Van Dooren.

Alomtegenwoordige Boussoufa

Na rust kwam Frutos in voor Pieroni. Er volgde opnieuw een betwistbare fase in de zestien van Germinal Beerschot, maar Allaerts gaf opnieuw geen strafschop voor Anderlecht. Toch lukte de thuisploeg de openingstreffer: Vlcek schoof een doorgekopte vrijschop binnen aan de tweede paal (1-0).

Van Veldhoven probeerde het tij te keren met een dubbele wissel, maar het was Frutos die meteen daarop de Antwerpenaars de das omdeed. Hij scoorde de 2-0 in de rebound, na een poging van Boussoufa.

De Nederlandse Marokkaan was alomtegenwoordig en Germinal Beerschot wist niet van welk hout pijlen te maken. Het bleef 2-0: Anderlecht staat op zeven punten van Standard tweede in de Jupiler League.

Scheidsrechter: Allaerts Toeschouwers: 25.000 Anderlecht: Schollen, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Goor, Biglia, Polak, Gillet, Boussoufa (84' Legear), Vlcek (68' Hassan), Pieroni (56' Frutos). Germinal Beerschot: Steppe, Wamfor, De Wree, Van Dooren, King, P.Monteyne, Cruz (63' Chabaud), Ederson, Colman (63' Owusu), Dosunmu, Malki (83' Verhoeven) Doelpunten: 60' Vlcek 1-0, 65' Frutos 2-0. Gele kaarten: De Wree, Wamfor, Wasilweski, Boussoufa, Dosumnu, Malki.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer